O nas


Naša zgodba se je začela leta 2005. Kriva je teta Cecilija iz Avstrije. Prav ona, nam je za božič podarila prekrasen košček mila, ki ga je naredila sama. Ta mali košček, je v hipu osvojil celo družino.

Odločitev je padla: »Nekaj takega, želimo narediti tudi mi!«. Glavno nalogo smo zaupali glavi družine, Florijanu, saj je po poklicu ing. kemije. Navdušili so nas že prvi izdelki. Idej in tudi vzorčkov je bilo vsak dan več. Teta Cecilija pa nam je predstavila tudi učitelja, ki jo je naučil narediti milo. Svoja dragocena dognanja in izkušnje, je nesebično podelil z nami, njegova žena pa nas je naučila obleči mila v ovčjo volno. Postali smo veliki prijatelji in svoje bogate izkušnje si z veseljem izmenjujemo še danes.

Leta 2008 smo svoje delo legalizirali. Strokovna komisija v okviru sekcije za domačo in umetnostno obrt pri Obrtni zbornici Slovenije je našim milom izdala certifikat rokodelstva Slovenije. Ker radi živimo z naravo, smo tudi člani biodinamičnega društva Ajda Sostro in društev zeliščarjev. Na željo članov teh društev, smo pripravili tudi delavnice, kjer prikazujemo izdelovanje mila. Imeli smo jih že v raznih krajih širom po naši prelepi Sloveniji. Vabilom se vedno z radostjo odzovemo, saj poleg čudovitih krajev spoznavamo tudi čudovite ljudi.